miercuri, 20 iunie 2012

**

DE CE TIPA OAMENII CAND SUNT SUPARATI ???Intr-o zi, un intelept puse urmatoarea intrebare discipolilor sai:
- De ce tipa oamenii cand sunt suparati?
- Tipam deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre ei.
- Dar de ce sa tipi, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine? inreba din nou inteleptul.
- Pai, tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude, incerca un alt discipol.
Maestrul intreba din nou:
- Totusi, nu s-ar putea sa vorbim mai incet, cu voce joasa?
Niciunul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe intelept. Atunci el ii lamuri:
- Stiti de ce tipam unul la altul cand suntem suparati? Adevarul e ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta, ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati, cu atat mai tare trebuie sa strige, din cauza distantei si mai mari.
Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor, suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc, doar soptesc, murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se inteleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate.
In final, inteleptul concluziona, zicand:
- Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, pentru ca va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere.
Mahatma Ghandi .

5 comentarii:

 1. Foarte interesantă explicaţia!
  Nu m-am gândit niciodată, dar cred că există o doză de adevăr în cuvintele acestea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da! si eu cred la fel Blueris......:) tacerile sunt frumoase....ele `spun` totul , cand intalnim persoana cu care `comunicam` prin tacere ...este ceva de nedescris....doar sufletele vorbesc :)dar nu de multe ori intalnesti aceasta persoana in viata.......Imi plac tacerile in ultimul timp , imi place sa o ascult ,doar sufletele vorbesc.....in soapta:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Adevărat. Ştiu la ce te referi. Trăirea de care vorbeşti este una intensă şi plăcută. Dpmdv, ea se confundă cu fericirea.
  Însă, apare o nouă întrebare: comunici în tăcere pentru că iubeşti şi eşti iubit, sau ajungi să iubeşti pe cineva tocmai pentru că sufletul tău e capabil să poarte spontan un dialog mut cu sufletul ceiluilalt?
  :)

  RăspundețiȘtergere

Ganduri de la Voi !