marți, 31 mai 2011

miercuri, 25 mai 2011



 "Into the Wild", un film interesant, despre alegeri, despre libertate, despre cat de putine posesiuni materiale ne sunt necesare pentru a fi fericiti dar mai ales despre oameni. In drumul sau, personajul principal intalneste oameni care ii vor atinge sufletul, oameni care il vor indragi si pe care el la randul lui ii va primi in suflet. 
      Drumul sau spre Alaska pare unul aproape initiatic, sunt momente in care chiar viata ii este pe muchie de cutit, dar, ceea ce impresioneaza mai mult decat orice e puterea cu care isi urmeaza visul chiar si atunci cand i-ar fi atat de usor sa se intoarca in societate, sa accepte caldura unei case, stabilitatea financiara pe care i-ar da-o un loc de munca. Nu va renunta insa la libertate, o va alege chiar de asta inseamna privatiuni si singuratate uneori.
      Filmul acesta m-a facut sa imi pun intrebarea cat din alegerile pe care le fac intr-o zi sunt facute din inima si cate supunandu-ma, involuntar poate, conformismului societatii in care toti traim. M-a facut sa ma intreb de cate ori am uitat cine sunt si am fost doar ceea ce imi spuneau altii ca sunt sau vroiau sa fiu... Alegeri... Poate vom invata sa nu punem atata pret pe micile necesitati materiale, sa deschidem ochii spre ceea ce e cu adevarat important in viata, iar alegerile mari si mici sa le facem cu sufletul.

luni, 16 mai 2011

Mamei



Flori de margarate
am sa-mi fac gradina
si capataiul de la pat,
sa pot sa le sarut
lacrima -sirag,
sa le alin durerea
nascuta din atata dor.



doua puncte

joi, 5 mai 2011

miercuri, 4 mai 2011



'Rebeliunea Kautokeino'. Un film la baza caruia sta o idee care poate pentru unii este mai putin obisnuita datorita spatiului in care se desfasoara actiunea si poate si datorita culturii nordice care fascineaza prin misterul ce l-a conturat dintotdeauna prin miturile si legendele lui. Nu se poate spune ca ar urca cumva catre un punct culminant, lucru care sa ii tina pe pasionatii de SF-uri sau filme cu detectivi cu sufletul la gura, insa imaginea exceleaza. Este filmul pe care l-ai revedea, nu un "The Village" care vazut a doua oara nu mai are efectul initial. Merita tot timpul!
Zbor spre... un strop de lumina...
 Vise?

Summer